2017. november 5., vasárnap

MÁKOS KRÉMES

Itt a kísérletezés ideje, hiszen közeleg a karácsony és mondhatni elég kellemetlen a finishben kipróbálni egy új süteményt. Persze sikerülhet, na de mi van ha nem, akkor bizony jöhet az újratervezés, ami nem szerencsés éppen akkor, amikor szinte versenyt futunk az idővel, hogy minden a karácsonyi asztalra kerüljön, amit oda szánunk. A mézes krémes igazán finom, könnyű és különleges tagja lehet a sütiáradatnak. 


Hozzávalók

5 tojás
5 kanál cukor
5 kanál liszt
15 dkg darált mák
1 dl olaj
1 dl tej
1 sütőpor

Krémhez
7 dl tej
2 csomag vaníliás puding
15 dkg margarin
3 kanál cukor

Habhoz
4 dl tejszín (Hulala)
2 csomag habfixáló
2 evőkanál darát mák


Elkészítés

Először elkészítem a krém alapot. A tejben felkavarom a pudingport és a cukrot és sűrűre főzöm, majd félre teszem hűlni. A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját robotgéppel kikavarom a cukorral, majd hozzáadom a tejet, olajat végül a lisztet és a sütőport. Ezután óvatosan hozzákeverem a tojáshabot, majd ugyanígy a mákot is. Sütőpapíros tepsiben sütöm 180°C-on tűpróbáig. Mikor kihűl a puding robotgéppel felhabosítom a margarint és hozzá keverem. A tejszínhabot felverem, hozzákeverem a habfixálót és a mákot. A mákos piskótára először a vaníliás krémet kenem, majd erre a mákos habot és megszórom kakaóporral. 

 

 

 

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése