2017. március 19., vasárnap

TEJSZÍNES CSIRKEMELL

Korábban kellett volna elkezdenem wokot használni. Nem hiába nagy kedvenc a távol keleten. Gyakorlatilag annyira jó a kialakítása, hogy hirtelen felforrósodó fala mindenütt ugyanolyan hőmennyiséget ad le. Így a benne lévők szinte pillanatok alatt párolódnak meg és még az ízek is bent maradnak. Arról már nem is beszélve, hogy nem is lehet benne odaégetni semmit. Ma megint wokot használtam és azt hiszem egyre többet fogom is. Csirkének, zöldségnek egyaránt jobb, mint a serpenyő vagy lábas. 

Hozzávalók

1 egész csirkemell
2 dl főzőtejszín
1 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
2 teáskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál tárkony
1 teáskanál só, vagy kinek mennyi ízlés szerint
1 dl víz
2 evőkanál olaj
1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés

A csirkemellet kisebb csíkokra vágom. A wokban 2 evőkanálnyi olajat hevítek, majd beleteszem a csirkecsíkokat és kevergetés mellett fehéredésig párolom. Ezután hozzáadom a fűszereket. Majd beleöntöm a vizet és a tejszínt és addig főzöm amíg a hús megpuhul. Ekkor keverem hozzá a keményítőt. Tarhonyával tálaltam, de tészta vagy akár krumpli is jó mellé. 

 

 

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése