2017. március 26., vasárnap

SONKÁS-KOCKÁS CSIRKEMELL PÁROLT TOJÁSOS ZÖLDSÉGGEL

Persze, persze tudom, a fotót elnézve nincs itt semmiféle kocka.  Sem az étel kinézete sem a tálalás nem hordoz magában semmiféle kockásat. Akkor vajon miért is lett ez a neve? Nos ez egy egyszerű rövidítése a kockasajtnak, ami mint tudjuk valójában háromszög alakú. Így is hosszú a név, ha még ki is írnám a megfelelő megnevezést, azt hiszem hosszabb lenne a bejegyzés címe, mint maga a recept. Mert a recept valójában igen egyszerű és teljesen saját ötlet. Amit egy vasárnapi reggelen valószínűleg egy tökéletes ébredés hozott világra. 

Hozzávalók

1 egész csirkemell
1 doboz kockasajt
10-15 dkg szeletelt sonka

Panírhoz
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa

Körethez
2 kisebb cukkini
2 répa
2 tojás
olaj

Elkészítés

A csirkemellet lefejtem a csontról. A csontot félreteszem, levesbe tökéletes. A húst szeletekre vágom és enyhén kiklopfolom, majd besózom. A szeletekre helyezek 1-1 sonkaszeletet, majd erre egy egész kockasajtot, amit kettévágok és felgöngyölöm. Hogy ne essen szét és ne folyjon ki belőle a sajt fogpiszkálóval megtűzöm a végeket. Ezután hagyományos módon kipanírozom. Olajozott sütőpapíros tepsibe helyezem és 180°C-on sütöm, egyszer megfordítom, hogy egyenletesen piruljon mindkét oldala. 
Közben elkészítem a zöldség köretet. A cukkinit hosszában kettévágom, majd fél centis darabokra vágom. A répát meghámozom és uborkagyalun legyalulom, majd a tojásokat is felverem és félreteszem. A wokban kevés olajat hevítek, beleszórom a zöldségeket és egy kicsit átforgatom a forró olajban, ezután adok hozzá fél dl vizet, megsózom és fedő alatt puhára párolom. Ha már puha a cukkini leöntöm róluk a vizet, adok hozzá egy kevés olajat és ráöntöm a felvert tojást. Addig kavargatom, amíg a tojás megsül. 
Készítettem mellé egy kevés krumplipürét is, amit csak tejföllel kavartam ki. 

 

 

 

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése