2017. február 22., szerda

TÖLTÖTT CSIRKECOMB

Nem nagy kevencem a csirkecomb. Rántva egyáltalán nem szeretem, mert valahogy sosem tud átsülni kellően.  Viszont pörköltnek vagy töltve nagyon finom lehet. Arra kell ügyelni, hogy megpuhuljon, leváljon a hús a csontról, akkor biztosan tökéletes lesz. 

Hozzávalók
2 egész csirkecomb
1 tojás
2 szelet kenyér
2 evőkanálnyi májas (házimájast használtam)
1 kávéskanálnyi majoranna
1 kávéskanálnyi szárított petrezselyem
1 kávéskanálnyi só
csipet őrölt bors
csipet őrölt fűszerkömény


Elkészítés
A combokat megtisztítom és besózom. Ezután a kenyeret vízbe áztatom, majd jól kinyomkodom és egy keverőtálba teszem, megszórom a fűszerekkel, ráütöm a tojást és hozzáadom a májast (házi májast használtam, mivel nemrég volt disznóvágás nálunk). Ezt mind jól összegyúrom és a csirkecombok bőre alá kanalazom. Egy tűzálló tálba teszem, ha marad töltelék, akkor egy halomban a combok mellé teszem, fóliával lefedem és 200°C-on addig sütöm, amíg a comb megpuhul, ekkor leveszem a fóliát visszateszem a sütőbe és addig sütöm, amíg szépen megpirul. 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése