2017. január 11., szerda

TARJA ZÖLDSÉGÁGYON

Igen tudom, ez annyira egyszerű étel, hogy talán nem is érdemel meg egy bejegyzést. De lehet, hogy néha a fáradságtól, vagy az egész napos munkától még a legegyszerűbb dolgok is nehezen jutnak az eszünkbe. És ez az étel éppen az, amivel nem kell sokat bíbelődni, nem kell állni mellette órákig. Persze a krumplit meg kell pucolni, de ha szeletelt tarját veszünk, akkor mindent csak sózni kell, tepsire pakolni és kész. 

Hozzávalók

6 szelet tarja
6 krumpli
1 csomag fagyasztott leveszöldség

Elkészítés

A tepsire sütőpapírt fektetünk, persze lehet anélkül is, viszont akkor egy kevés olaj kell alá, így nem kell semmi. Szóval a tarjákat megsózom mindkét oldalán, majd a tepsire fektetem. A krumplit megpucolom, felkockázom és megsózom, majd ezt a tarja mellé halmozom. A leveszöldséget a krumplira szórom és összekeverem. Fóliával lefedem és 180°C-on párolom, amíg minden megpuhul. Mikor a hús is átpárolódott leveszem a fóliát és egy keveset pirítom a tetejét. 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése