2016. december 11., vasárnap

GOMBÁS-TEJFÖLÖS HÚSGOLYÓK

Néha kell egy kis változatosság. Persze a megszokott ízeknél nincs jobb, hiszen abban sosem csalódunk, igazából a rutin miatt már elrontani sem tudjuk. Na de éppen ezért kell néha újítani. Én is éppen ezt tettem. Összegyúrtam az agyamban néhány ételt és ízvilágot, na meg persze az igazsághoz is hozzátartozik, hogy vettem egy kiló gombát a tescoban akciósan (nem mondom meg mennyiért vettem, nem akarom, hogy bárki infarktus közeli állapotba kerüljön, viszont annyit elárulok, hogy nagyon érdemes figyelni az akciós polcokat!) Szóval adott volt egy tetemes mennyiségű gomba, aminek a fele persze kirántásra került, de még ott volt a másik fele, ami a kísérletezéshez tökéletesen megfelelt. Így született meg az alábbi étel. 

Hozzávalók

fél kg darált hús
1 tojás
bors
őrölt fűszerkömény
petrezselyemzöldje
2 szelet kenyér

25 dkg gomba 
fél fej hagyma
fűszerpaprika
2 kanál tejföl
olaj

Elkészítés

A kenyeret vízbe áztatom és a darált húshoz morzsolom, ezután hozzáadom a tojást, a felaprított petrezselymet. Ezután ízlés szerint sózom, borsozom és adok hozzá két csipet őrölt köményt.  Jól összegyúrom és apró golyókat gyúrok belőle. Serpenyőben olajat hevítek és a golyókat fedő alatt kisütöm benne. A gombát felszeletelem. Ezután egy edényben olajat hevítek, közben felaprítom a hagymát majd az edénybe öntöm és üvegesre pirítom. Hozzáadom a gombát és megpárolom benne. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés köményt is. Mikor  gomba már megpárolódott  2 dl vizet adok hozzá és miután forrni kezd 3 kanál fűszerpaprikát keverek hozzá. Újbóli forrás után hozzákeverem a tejfölt. Majd beleforgatom a húsgombócokat és készen is van. Makaróni tésztát főzök hozzá. 

 

 

 

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése