2016. december 22., csütörtök

BACONOS CSIRKEMÁJ

A baconbe göngyölt csirkemáj sosem hiányozhat az ünnepi asztalról. Éppen olyan tartozéka a karácsonyi menünek akárcsak a kacsasült párolt almával. Az elkészítése sem bonyolult, igaz kicsit pepecselős, amíg megkenjük és betekerjük, viszont utána semmi más dolgunk nincs vele, mint gyorsan megsütni és megenni. Akár szilveszteri hidegtálakra is tökéletes, hiszen hidegen is nagyon ízletes. Semmi bonyolult faxni, akár kezdők is nekieshetnek, tuti biztos a siker. Egy dologra ügyeljünk semmiképpen ne sózzuk meg sütés előtt mivel attól , mint ahogyan a májaknál ez szokás megkeményedhet, viszont én utána sem szoktam mivel a bacon elég sós így átveszi az ízét. 

Hozzávalók

1 csomag fagyasztott csirkemáj (vagy 2-3 attól függ mekkora a vendégsereg)
1 csomag szeletelt bacon
mustár
kevés olaj

Elkészítés

A májat megmosom, megtisztítom, a nagyobb darabokat kettészedem. A bacon csíkokat keresztben kettévágom. Mindegyik darab bacont megkenem mustárral, majd a közepére teszem a májat és ráhajtom. Egy tepsit kikenek olajjal, de csak nagyon vékonyan és a májakat a bacon végeinek illesztésével lefele a tepsibe teszem. Fólia alatt sütöm, amíg a máj megfő. Mikor már elkészült leveszem a fóliát és pirítom egy keveset. 

 

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése