2016. október 23., vasárnap

MEGGYES KRÉMES

Ez a meggyes süti nem lett a kedvencem, de a családnak ízlett. Ízlések és pofonok. Na de éppen azért mert másoknak más a véleménye róla ez a süti is megérdemel egy bejegyzést. Szép kis darab, és az íze is rendben van, szerintem velem van a baj. Aki szereti a meggyes finomságokat annak szívesen ajánlom. Valójában nagyon is dekoratív sütemény, a meggyszemek szépen megbújnak a piskótában, azt pedig egy rózsaszín meggykrém borítja, szóval nagyon is szép kis darab.  

Hozzávalók

6 tojás
20 dkg cukor
25 dkg margarin
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
1 üveg meggy (magozott)

Krémhez
1 üveg meggy leve
2 csomag puncs pudingpor
20 dkg cukor
20 dkg margarin

Csokimázhoz
2 evőkanál margarin
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
vagy 2 tábla tortabevonó

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztom. A fehérjét habbá verem. A sárgáját kikeverem a cukorral, majd elkeverem benne a margarint. Ezután adom hozzá a sütőport, a vaníliás cukrot és a lisztet. Mikor összeállt a massza keverőkanállal hozzákeverem a fehérjehabot. Ezután sütőpapíros tepsibe öntöm és rászórom a meggyet. 180°C-os sütőben sütöm tűpróbáig. Miközben sül a meggyléhez keverem a pudingport és a cukrot, és sűrűre főzöm. Mikor kihűl hozzákeverem a margarint. A krémet a kihűlt tésztára kenem, majd összefőzöm a csokimáz hozzávalóit, vagy felolvasztom a tortabevonót és leöntöm vele a sütit. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése