2016. június 5., vasárnap

TEJBEN SÜLT LAPOCKA

Kivettem a hűtőből egy csomag lapockát, gondoltam kisütöm sörtésztában, csinálok hozzá valami köretet és kész is az ebéd. Csakhogy mikor kiengedett már nem volt kedvem klopfolni, meg hát valljuk be, bundázott hús karajból az igazi. Így hát erősen gondolkodóba estem mi legyen a darab hússal, visszafagyasztani már nem lett volna értelme. Gondoltam egy merészet és fölhasználtam egy fél liternyi tejet a hús puhításához. A többi mozzanat a leírásban olvasható. No de köret is kellett, azt viszont nem volt kedvem túlbonyolítani, így hát krumpli szeleteket és gombát dobáltam egy tepsibe, megöntöztem egy kevés olajjal, sóztam, megszórtam petrezselyemmel és fólia alatt megsütöttem. Végül úgy belejöttem a köretbe, hogy feltettem főni egy lábasnyi új krumplit (nem hámoztam, csak megmostam), majd mikor megfőtt tejföllel és majonézzel kevertem ki. 

Hozzávalók

1 kg sertés lapocka
olaj
liszt
tej (kb fél liter)

Körethez
újkrumpli
gomba
petrezselyem
olaj

majonéz
tejföl


Elkészítés

A lapockát ujjnyi szeletekre vágom, kicsit megütögetem klopfolóval, de nem lapítom szét. Tényleg csak éppen hogy. Ezután sózom és borsozom a szeleteket majd olajozott tepsibe fektetem. Megszórom a húsokat liszttel, majd annyi tejet öntök rá, hogy ellepje. Alufólia alatt sütöm 200°C-on, amíg megpuhul. Mikor puha a hús leveszem a fóliát és egy kicsit megpirítom a tetejét. Ha készen van, kiveszem a hússzeleteket a tepsiből, a visszamaradt tejes levet egy tálba öntöm, adok hozzá két kanál tejfölt és jól elkeverem. Tálaláskor ezt a húsra öntözöm. Köretnek pedig az előszóban leírt két fajta krumplit adom. 

 

 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése