2016. január 3., vasárnap

KÓKUSZKOCKA

Igazi otthoni sütemény. Szerintem nincs is olyan család, ahol már ne került volna az asztalra egy szombat délután egy kis kókuszkocka. Ez a süti tipikus válasz a "mit süssek gyorsan?" kérdésre. Gyerekkoromban imádtam mártogatni a tésztát a csokiba majd a kókuszba, hogy utána jóízűen nyalogassam az ujjaimat. Itt nem kell várni, hogy kihűljön, hogy összeálljon, azonnal fogyasztható mindenféle következmények nélkül. 

Hozzávalók

40 dkg liszt
1 cs sütőpor
8 dkg margarin
30 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
2 tojás
3 evőkanál híg méz
2 dl tej

A mázhoz

25 dkg margarin
25 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
8 evőkanál tej
20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés 



A liszttel összekeverjük a sütőport. A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet, azután beledolgozzuk a lisztet, végül a tejet. A masszát a tepsibe öntjük és 35-40 percig sütjük (tűpróbáig). 10 percig a tepsiben pihentetjük, majd kiborítva hagyjuk az egészet kihűlni és kockákra vágjuk.
A mázhoz simára keverjük a vajat a porcukorral és a kakaóporral, apránként hozzáadjuk a tejet, majd mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve éppen csak összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről. A tésztakockákat egyenként belemártjuk a csokis masszába, kissé lecsepegtetjük, és a kókuszreszelékbe forgatjuk. A legjobb azonnal fogyasztani. Sőt a maradék csokimasszát kitunkolom a sarkokkal. 

 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése