2016. január 27., szerda

CSIRKEMÁJ PAPRIKÁS

A csirkemáj egy finom dolog. Nem hiába megy a harc érte a vasárnapi ebédnél. De valahogy sosem jut estünkbe, hogy kiolvasszunk egy zacskó mirelit májat és a levesbe főzzük. Bár akkor éppen a lényeg veszne el, a keresés élménye. Ma nem bíztam a véletlenre a májvadászatot, inkább kiolvasztottam két zacskóval és paprikást főztem belőle, egy kis tarhonyával. 

Hozzávalók

2 csomag csirkemáj 
víz
olaj
bors
paprika
1 csomag tarhonya (250gr)

Elkészítés

A májat átmosom és a darabokat félbe vágom. Serpenyőben olajat hevítek és beleöntöm a májat, átforgatom benne, majd öntök hozzá 1 dl vizet. Mikor már kezd világosodni a színe hozzáöntök kb 2 dl vizet és alacsony lángon főzöm. Ha a máj félkészre főtt borsot és sót szórok rá, majd jöhet a fűszerpaprika. Addig főzöm így tovább amíg a máj megfő. 
A tarhonyához olajat hevítek egy kisebb serpenyőbe, majd beleöntöm a tarhonyát és átforgatom benne, mikor a tarhonya kezd lepirulni adok hozzá 1 dl vizet és tovább kevergetem. Mikor már átforrósodott a tarhonya felöntöm forró vízzel, hogy ellepje, fedővel lefedem és tartalék lángon főzöm tovább. Néha ránézek nehogy letapadjon. Ha felszívta a vizet a tarhonya lehúzom a tűzről és fedő alatt hagyom. 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése