2015. június 12., péntek

CSERESZNYÉS KRÉMES

Itt a nyár és itt a cseresznyeszezon. Indulhat a befőzés, sorakozhatnak a polcon a befőttek és a dzsemek. Nincs is jobb télen, mint elővenni egy egy "emléket" a nyárból és elcsemegézni a finom sültek mellé. De ha már van friss cseresznye vétek lenne nem kihasználni az alkalmat egy friss cseresznyés süti sütésre. 

Hozzávalók

25 dkg vaj
20 dkg liszt
20 dkg cukor
4 tojás
1 cs sütőpor

A krémhez
6 dl tej
2 csomag vanília ízű pudingpor
4 kanál cukor

2 pohár tejföl
2 tojás
cseresznye

Elkészítés


Először elkészítem a krém alapot. A tejből a cukor és pudingpor hozzáadásával pudingot főzök, majd félre teszem. Ezután a margarint fölhabosítom a cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és később a lisztet. Jól összedolgozom, majd tepsibe öntöm és 180°C-on 15 percig sütöm.  Közben a pudinghoz hozzákeverem a két tojást és a tejfölt. Mikor letelt a 15 perc a tésztára öntöm a krémet, megszórom a tetejét cseresznyével és visszateszem sülni 20 percre. 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése