2015. június 21., vasárnap

RÁNTOTT HÚS

A rántott hús talán a legegyszerűbb és legbiztosabb étel. Hiszen ki ne szeretné a rántott húst? Mármint a húsfogyasztók közül. Az biztos, hogy annak idején amikor a menzán rántott hús volt rizibizivel mindenki üresen vitte vissza tányért, nem kellett egy gyereket sem nyaggatni, hogy egyen. Jó magyar szokás szerint étteremben is leginkább valamilyen töltött rántott húst rendelünk, biztos ami biztos. Én szeretem kicsit felturbózni az egyszerű panírt, van hogy a húst mustárral kenem meg, vagy fűszersóval ízesítem. De előfordul, hogy a zsemlemorzsába keverek egy kis "adalékot", hogy feldobjam vele az ízeket. Most épp szezámmaggal bolondítottam meg, de finom reszelt sajttal is. 

Hozzávalók

fél kg sertéskaraj
tojás
liszt
zsemlemorzsa
szezámmag

Elkészítés

A karajt szeletekre vágom és kiklopfolom. Ilyenkor a hússzeleteket zacskóba teszem, mert akkor nem csapódik szanaszét a húslé. Ezután besózom. A zsemlemorzsához hozzákeverem a szezámmagot. Hogy mennyit mindenkinek az ízlésére van bízva. Ezután pedig kipanírozom, ahogy a nagykönyvben megvan írva. Liszt, tojás majd a morzsa, és forró olajban kisütöm. Lehet tepsiben is sütni, akkor sütőpapírt teszek a hússzeletek alá és egy kevés olajat, a tetejükre is locsolok egy kis olajat, és 220°C-on megsütöm. Félidőben megfordítom a szeleteket. Így is finom, persze nem olyan kemény a panírkéreg. 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése