2015. június 21., vasárnap

RÁNTOTT CUKKINI PETREZSELYMES KRUMPLIVAL

Szeretem a nyarat, mert habzsolni lehet a frissebbnél frissebb zöldségeket. Szinte egymással versengve hozzák terméseiket. Igazi nyári finomság számomra a cukkini, szoktam grillen sütni, párolni, de a legnyerőbb a rántott formája, amikor a ropogós kéreg alól szinte kifolyik a vajpuha finomság. Hogy még inkább halmozzam az élvezeteket újkrumplit tálalok hozzá friss petrezselyemmel. 

Hozzávalók

1 cukkini
tojás
liszt
zsemlemorzsa

1 kg újkrumpli
1 csapott evőkanál só
1 csokor petrezselyem
víz
olaj

Elkészítés

A cukkinit megpucolom és fél cm vastag karikákra vágom. A szeleteket megsózom, majd 10 percig állni hagyom. Közben előkészítem a lisztet, tojást és morzsát a panírozáshoz. Ezután a hagyományos módon kipanírozom majd bő olajban kisütöm.

Az újburgonyát megkaparom kicsit. Majd karikára vágom. Egy serpenyőbe öntök kb. 3 evőkanálnyi olajat, beleszórom a krumplit, majd rászórom a sót és az apróra vágott petrezselymet és adok hozzá kb 1,5 dl vizet. Fedővel lefedem és tartaléklángon főzöm. Sűrűn ránézek és átkavarom, hogy ne kapja oda. Mikor a krumpli átpuhult készen is van. 

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése