2015. május 29., péntek

BORSOS TOKÁNY

A tokányok olyan igazi gyors ételek, hiszen nem kell órákig állni a tűzhelynél, vagy edényekkel telerakni a mosogatót. Miközben a tűzhelyen rotyog elkészíthetünk egy gyors levest, vagy berakhatunk egy adag ruhát a mosógépbe. Szóval egy gyors kaja, ami nem csak finom, de laktat is.

Hozzávalók

fél kg sertés karaj vagy comb csíkokra vágva
2 kis tejföl
olaj
fehérbors
ételízesítő
hagyma

Elkészítés


A hagymát apróra vágom és olajban megpirítom. Ezután hozzáadom a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítom. Ezután felöntöm 2 dl  vízzel és addig párolom, amíg a hús megpuhul. Közben ízesítem sóval, borssal és kevés ételízesítővel. Mikor a hús megfőtt pótolom az elfőtt vizet és ha forr a léből egy merőkanálnyit hozzákeverek a tejfölhöz, majd a keveréket hozzácsorgatom a húshoz és jól elkeverem, rottyanásig főzöm, majd kész. Szarvacska tésztát főzök hozzá. 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése