2015. február 19., csütörtök

GESZTENYÉS ROLÁD

Csak kevés időm volt ma, de a szoros napi teendők közé be kellett illesztenem egy gyors sütést, mivel egy baráti csapatnak megígértem, hogy az összejövetelre én viszem a nassolni valót. Ezért gyorsan kieszeltem egy nagyon egyszerű és gyors süteményt, amihez nem kell babrálni se a krémmel, se a tésztával. Így született meg ez a süti, az élkészítése, nem fogja elhinni senki, 30 percet vesz igénybe, és ebbe a piskóta megsütése is benne van!

Hozzávalók

6 tojás
6 kanál cukor

6 kanál liszt
1 sütőpor

A krémhez

1 gesztenyemassza (250 gr)
250 ml hulala tejszín (cukrozott)

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját robotgéppel habosra verem a cukorral, hozzáadom a sütőport és a lisztet. Ezután a fehérjehabból kb. 2 kanálnyit hozzákeverek robotgéppel. Majd a többi habot keverőkanállal óvatosan beleforgatom. A tésztát sütőpapírral bélelt lapos nagy tepsire öntöm és 180°C-on megsütöm.
Miközben sül a tejszínt robotgéppel felverem, a kiolvadt gesztenyemasszát is elkeverem robotgéppel, majd hozzákeverem a felvert tejszínt, robotgéppel természetesen, addig keverem, amíg jól el nem vegyül a massza a tejszínben. 
Mikor kész a piskóta kiveszem a tepsiből a sütőpapírral együtt és feltekerem, így hagyom állni kb. 5 percig. Majd kitekerem, leszedem róla a sütőpapírt. A krémből kb. 3 evőkanálnyit félreteszek, a többit rákenem  a piskótára, és újra feltekerem, A félretett krémmel bevonom a tekercsemet. Ezután díszítésként reszelhetünk rá gesztenyét, vagy csinálhatunk gesztenyegolyókat. Én nem díszítettem, hanem egyből el is fogyasztottuk. Előnye, hogy nem kell hűtőben pihentetni, sem várni vele egy éjszakát, azonnal szeletelhető és bendőbe vele!
Ugye milyen egyszerű!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése