2015. január 7., szerda

HÚSOS, BROKKOLIS GALUSKA (mama-módra)

Ismét egy nagyon ínycsiklandó recept érkezett Jutka nénitől! A recept címét kisunokájával Danikával együtt választották, ez a kedvenc ételük. 
Mivel brokkoli van benne nálam is nyerő! 

Hozzávalók 2-3 főre

1 nagy csirkecomb (vagy fél csirkemell)
20 dk. brokkoli
2 sárgarépa
1 vöröshagyma (lehet lila)
2-3 szál petrezselyem zöldje
15 dk sajt
kevés fehér bors és só.
A dinszteléshez kb. 3-4 dk vaj, vagy 1 ek. olivaolaj.

A galuskához : liszt, tojás, só. 
Ennek leírását mellőzöm, galuskát mindenki tud készíteni! Tehát a megfőtt, lecsöpögtetett galuskát meghintem egy kevés olajjal és félreteszem.

A ragu elkészítése

A kicsontozott, felkockázott húst felteszem egy kevés vajon (vagy olajon) dinsztelni. Felaprózom a hagymát, lereszelem sárgarépát (almareszelőn), hozzákeverem a húshoz. 3-4 perc dinsztelés után megsózom, borsozom és annyi vizet öntök rá, hogy épp ellepje. Amikor már majdnem kész a hús, hozzáteszem a vastagabb csíkokra vágott brokkolit, a felaprózott petrezselyemlevelet. A vizet pótolom, ha szükséges. Majd, ha minden puha, leveszem a tűzről és reszelt sajttal sűrítem be. Ráöntöm a galuskára és összekeverem. Ízletes, könnyű eledel! 
Jó étvágyat!
Csonkáné Potocska Judit

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése