2014. december 26., péntek

VAJAS POGÁCSA

Nagyon egyszerű és finom sajtos pogi, és még az élesztőt sem kell keleszteni. Egyszerűen elronthatatlan. 

Hozzávalók

4 bögre liszt (2,5 dl-es bögre)
1 kocka Rama (25 dkg)
3 tojás sárgája
1 csapott evőkanál só

1 kis poharas tejföl (150 gr)
1 kocka élesztő (50 g)


Elkészítés


A lisztet elmorzsoljuk a sóval és a Ramával.  A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. Ezután összegyúrjuk, és hűtőben pihentetjük kb. 30 percig. Ha a tészta megpihent, lisztezett felületen még egyszer átgyúrjuk, majd körülbelül egy cm  vastagságúra nyújtjuk. Vékonyan berácsozzuk a tetejét,  tojásfehérjével megkenjük majd apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk őket. Tepsibe tesszük sajthalmokat rakunk a pogikra és 180-200°C-on készre sütjük




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése